Onlyhumans

04.01.2018 - Pick a human

Iron Wouter gaat ervoor: “Eén sport is te weinig voor een addict als ik”

Hij won nog maar net brons op het wereldberoemde pingpongtoernooi van Onlyhumans, en staat over enkele maanden al aan de start van zijn eerste Ironman. Dat lees je goed: die belachelijk zware, zeg maar onmenselijke titanenstrijd. Het gaat hard voor onze account manager Wouter. Je zou je bijna afvragen waar hij nog de tijd vindt om elke dag te komen werken.

Waarom eigenlijk?

We horen het je denken: WAAROM? Het blijkt diep te zitten: “De sportmicrobe heeft er altijd in gezeten. Ik heb jaren voetbal gespeeld, tot ik op mijn 19de een knieblessure opliep. Ik moest dus noodgedwongen op zoek naar een nieuwe sport. Ik hou van vrijwel alle sporten, maar in triatlon kan ik de drie mooiste combineren.”

Ik heb jaren voetbal gespeeld, tot ik op mijn 19de een knieblessure opliep.

Na enkele kwarttriatlons en een halve triatlon is het tijd voor een nieuwe uitdaging: deze zomer neemt Wouter deel aan de Ironman van Frankrijk – goed voor bijna 4 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42 km hardlopen. Een inspanning die zelfs voor een sportverslaafde een immense voorbereiding vergt.

“Momenteel train ik tot 12 uur per week, maar vanaf januari zal dat al snel oplopen tot zo’n 20 uur. Dat wil zeggen dat ik in de week niet veel meer doe dan werken, sporten en slapen. Dat is niet altijd naar de zin van mijn vriendin. Maar zij begrijpt natuurlijk wel dat het nú of nooit is om zo’n avontuur aan te gaan. Mijn leven zal er alleen maar drukker op worden.”

 

Wat een zot

Voor zijn werkdag begint, heeft accountmanager Wouter soms al één of twee uur gesport. En dat heeft volgens hem alleen maar voordelen. “Terwijl sommige collega’s nog wat wakker worden, ben ik al helemaal in vorm. Mijn dag is dan ook al veel langer bezig. Mijn avondtrainingen zijn dan weer ideaal om mijn hoofd te legen na een drukke werkdag. Door me volop te smijten in mijn sport, kan ik me ook voor de volle honderd procent smijten in mijn job. En zo heb ik het graag.” En onze bazen ook, natuurlijk.

Momenteel train ik tot 12 uur per week

 

 
Toen ik in mijn studententijd dj’en, studeren en trainen combineerde, was mijn slogan ‘Dj by night, triathlete by day’

Meneer doet ook nog van plaatjes draaien

Wouter heeft ZOVEEL energie dat hij extreme uitdagingen als de Ironman nodig heeft om zich uit te leven. En zelfs dat blijkt niet genoeg, want hij gaat naast account manager en triatleet ook door het leven als dj SAUL. “Toen ik in mijn studententijd dj’en, studeren en trainen combineerde, was mijn slogan ‘Dj by night, triathlete by day’, maar eigenlijk hebben de drie altijd in elkaar over gelopen. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van mijn trainingen om naar nieuwe muziek en marketingpodcasts te luisteren. Een rustig leventje is niets voor mij. Ik steek misschien veel energie in mijn job en hobby’s, maar ik haal er op mijn beurt ook bergen energie uit.”

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans